Laatste nieuws

 • 18-10-2018

  Opheffing Wijzelf


  Geachte relatie en website bezoeker/gebruiker,


  Met pijn in ons hart hebben we moeten vaststellen dat het niet is gelukt om een continuering van het online platform Wijzelf.nl te realiseren. Het is in de vijf jaar dat Wijzelf landelijk bestaat niet gelukt het verdienmodel op een kostendekkend niveau te krijgen. Ook voor Wijzelf Maastricht en Heuvelland – aktief sinds juni 2016 – betekent dit het einde en zullen we de cooperatie opheffen.

  Twee en een half jaar hebben we geprobeerd dit model van eigen regie in de markt te zetten. Ondanks vele adhesiebetuigingen om de positie van de zorgvrager sterker en onafhankelijker te maken kan het bestuur van de loklae cooperatie niet anders doen dan stoppen.

  Wij danken iedereen, in het bijzonder the Masters, die ons de afgelopen jaren gesteund heeft.
  Het was mooi werk om als burgerinitiatief te werken aan verbetering van eigen regie. Wellicht biedt de toekomst meer kansen.
  Het vertrouwen dat we daarbij kregen was voor ons heel belangrijk. Wij hopen dat onze leden en aanbieders een geschikt alternatief vinden.


  Bestuur Wijzelf Maastricht en Heuvelland.

  De website zal eind van het jaar uit de lucht gehaald worden.

  Lees meer
 • 29-07-2017

  Artikel in LebeLebe van Pallium Portam

  Lees meer
 • 28-07-2017

  Artikel Wijzelf in SamenOnbeperkt

  Lees meer
 • 14-12-2016

  Samenwerking

  Samenwerking

  De afgelopen maanden heeft het bestuur gesprekken gevoerd met andere initiatieven in Maastricht. In deze gesprekken hebben we verbindingen gemaakt om voor de burgers nog meer van betekenis te zijn.

  Envida

  Envida zal aandacht besteden aan het bestaan van onze cooperatie als aanvulling op hun eigen aanbod.

  Pallium Portam

  Pallium is een zorgorganisatie die al jaren professionele hulp en ondersteuning regelt. Zij proberen als team zo dicht mogelijk rondom een zorgvrager te staan. In gezamenlijk overleg komen ze tot de beste oplossingen. Ze bieden verpleging, verzorging, individuele begeleiding en huishoudelijke hulp.

  Buurtservice

  Op dit moment is Buurtservice actief in Malberg- Oud-Caberg-Malpertuis en Brusselsepoort. De bewoners van deze wijken kunnen er terecht met hun hulpvragen. In 2017 wordt dit uitgebreid naar meerdere wijken. Zij houden zich bezig met kleinschalige klussen in en om het huis. Zonder betaling, maar men dient een wederdienst te verrichten.

  Wehelpen.nl

  We helpen.nl is een digitaal platform waarin zorg/hulp vragers in contact gebracht worden met andere burgers die zorg of hulp willen bieden. In een paar gesprekken hebben we elkaar geïnformeerd over wat we doen. We willen samen zoveel mogelijk burgers helpen om hun zorg en hulpvraag beantwoord te krijgen.

  Steunpunt mantelzorg Zuid Limburg

  Met het steunpunt heeft een eerste gesprek plaats gevonden over samenwerking. In 2017 gaan we dit verder uitwerken en verstevigen.

  Lees meer
 • 22-08-2016

  Opgericht en online!

  Vanaf vandaag is Wijzelf Maastricht & Heuvelland online en daar zijn we best trots op! De bestuursleden zijn inwoners van dit gebied en doen dit werk vrijwillig. Door hun inzet voor de coöperatie dragen zij bij om hulp en zorg in en om huis bereikbaar, betrouwbaar en betaalbaar te houden.

  Lees meer

Laatste nieuws

 • Opheffing Wijzelf

  Geachte relatie en website bezoeker/gebruiker, Met pijn in ons hart hebben we moeten vaststellen dat het niet is gelukt om een continuering …

  Lees meer
 • Artikel in LebeLebe van Pallium Portam

  Lees meer
 • Artikel Wijzelf in SamenOnbeperkt

  Lees meer
 • Samenwerking

  Samenwerking De afgelopen maanden heeft het bestuur gesprekken gevoerd met andere initiatieven in Maastricht. In deze gesprekken hebben we …

  Lees meer
 • Opgericht en online!

  Vanaf vandaag is Wijzelf Maastricht & Heuvelland online en daar zijn we best trots op! De bestuursleden zijn inwoners van dit gebied en doen …

  Lees meer
Toon meer nieuws

Wijzelf eventkalender

21 maart - Hoogeveen
Waarom Wijzelf informatieavond
21 maart - Hoogeveen
Waarom Wijzelf informatieavond
21 maart - Hoogeveen
Waarom Wijzelf informatieavond